TA ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Η The Foodie Corner μοιράζεται μαζί μας μια εκπληκτική ιδέα για αρωματικό βούτυρο που μπαίνει σε βαζάκι και μπορεί να γίνει και πολύ όμορφο δώρο!
Η συνταγή είναι πανεύκολη, ειδικά με τις φωτογραφίες που αποτυπώνουν τη διαδικασία βήμα προς βήμα.
Καλύτερα να μη χάνουμε χρόνο, πάμε να φτιάξουμε τα αρωματικά μας βούτυρα ώστε να τα απολαύσουμε στο πρωινό ή και σε σνακ, αλλά και να τα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας!
Με γεύση Μέλι και Κανέλα
250 γρ Χωριό Βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
120 ml (8 κουτ. σούπας) μέλι
1 κουτ. γλυκού κανέλα
Με γεύση Μέλι και Μανταρίνι
250 γρ Χωριό Χωριό Βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
60 ml (4 κουτ. σούπας) μέλι
3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουτ. σούπας ξύσμα από μανταρίνι
1 κουτ. σούπας χυμός μανταρίνι
1 κουτ. γλυκού ανθόνερο
Μέλι & Κανέλα – Μέθοδος βήμα προς βήμα:
Βάζουμε το μαλακό βούτυρο στον κάδο του μίξερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για 10 περίπου λεπτά σε υψηλή ταχύτητα. Κατά τη διάρκεια σταματάμε δυο φορές το χτύπημα και με μια μαρίζ ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθεί και το βούτυρο που έχει κολλήσει στα πλαϊνά του κάδου.
Μέλι & Μανταρίνι – Μέθοδος βήμα προς βήμα:
Βάζουμε το μαλακό βούτυρο στον κάδο του μίξερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για 10 περίπου λεπτά σε υψηλή ταχύτητα. Κατά τη διάρκεια σταματάμε δυο φορές το χτύπημα και με μια μαρίζ ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθεί και το βούτυρο που έχει κολλήσει στα πλαϊνά του κάδου.
Τέλος, μεταφέρουμε το αρωματικό βούτυρο σε όμορφα βαζάκια και τα διατηρούμε στο ψυγείο. Ταιριάζει υπέροχα με φρέσκο ζεστό ψωμί, ζεστό κρουασάν, pancakes και άλλα.
Ευχαριστούμε πολύ την The Foodie Corner για την πολύ όμορφη ιδέα και την υπέροχη συνταγή της!