ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ

Συνταγές με γραβιέρα Χωριό

Απ’ όταν ο Δίας, κυνηγημένος από τον πατέρα του Κρόνο, βρέθηκε στις ακτές της Κρήτης και αναζήτησε καταφύγιο στις πλαγιές του νησιού, τρεφόμενος από την κατσίκα Αμάλθεια – από τότε γεννήθηκε το λατρεμένο μας κίτρινο σκληρό τυρί, η γραβιέρα.

Μετά τη φέτα, η γραβιέρα αποτελεί το πιο γνωστό, παραδοσιακό και αγαπημένο τυρί στη χώρα μας, έχοντας κατακτήσει τίτλους Π.Ο.Π. και, φυσικά, μυθική γεύση, από τότε που η Ρέα προστάτευε τον γιο της Δία από τον πατέρα του.

Μπορεί να μην έχουμε όλοι μια Αμάλθεια στην πίσω αυλή μας, ή μια γιαγιά που παράγει η ίδια γάλα από τα ζωντανά της, αλλά έχουμε υπέροχη χλωρίδα σε ολόκληρη των χώρα μας – και συγκεκριμένα, στην Ήπειρο. Τα ζώα μεγαλώνουν τρεφόμενα με τα μοναδικά πουρνάρια, θυμάρια, αρωματικά βότανα του τόπου μας και δίνουν έτσι μοναδικότητα και υπεροχή στη γεύση του γάλακτος και κατά συνέπεια του τυριού που παράγουν – στην περίπτωσή μας, στη γραβιέρα!

Γραβιέρα ψητή, κομμένη σε κύβους, σαγανάκι, με μέλι, με κρασί, με φρούτα – η ποικιλία και οι επιλογές δεν σταματούν ποτέ.

Το Χωριό, έχοντας υπόψη την απαίτηση του καταναλωτή για ποικιλία στη γεύση, και επειδή η γραβιέρα είναι ένα προϊόν άριστης ποιότητας, δημιούργησε σειρά γραβιέρας με ποικιλία ωρίμανσης, για να μπορείτε να απολαμβάνετε πιάτα γεμάτα απόλαυση το λιγότερο.

Η Χωριό Γραβιέρα Γλυκιά ωριμάζει τουλάχιστον 5 μήνες και θα συνοδεύσει τα πιο γλυκά πιάτα. Θα τη φάμε με μέλι, με φρούτα, με καραμελωμένα κρεμμύδια και κοτόπουλο. Προχωρώντας σε ωρίμανση, συναντάμε τη Χωριό Γραβιέρα Ώριμη, μια 7μηνης ωρίμανσης γραβιέρα, με πιο πικάντικη και μεστή γεύση. Μήπως να βάλουμε λίγο κρασί για να την απολαύσουμε ή να την κάνουμε σαγανάκι;

Πιο ώριμη; Πιο ώριμη από τη Χωριό Γραβιέρα Μακράς Ωρίμανσης δεν θα βρείτε! Έναν ολόκληρο χρόνο, 12 μήνες, ωριμάζει στην Ήπειρο, στο ημίφως στα ράφια, και περιμένει να συνοδεύσει τις πιο απαιτητικές σας στιγμές γευστικά και να τις απογειώσει.

Όποια κι αν επιλέξετε, η Γραβιέρα Χωριό θα νοστιμίσει κάθε πιάτο με ζυμαρικά. Σπαγγέτι, ταλιατέλες, πένες, ριγγατόνι, κάθε μακαρονάδα θα ξαναγνωριστεί με τα στάνταρ της γεύσης.

δείτε επίσης