ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ

8 λατρεμένες συνταγές με βούτυρο Χωριό

Την περίοδο των εορτών η κουζίνα του Χωριό παίρνει φωτιά. Πιατέλες, ταψιά και κουζινικά σκεύη μπαίνουν και βγαίνουν με μαεστρία στο φούρνο, χέρια με γάντια κουζίνας κρατούν και αναδεύουν τις κατσαρόλες που φυλούν τα πιο γευστικά και μοσχομυριστά φαγητά, οι κουτάλες βυθίζονται, αρπάζουν γεύσεις, κι ανεβαίνουν ψηλά για δοκιμή από τον μάγειρα του σπιτιού.

Πόσες φορές πάμε επίσκεψη και χαμογελάμε με το που ανοίξει η πόρτα; Χαμογελάμε γιατί χαιρόμαστε, αλλά χαμογελάμε και γιατί μυρίζουμε. Αχ αγαπημένο βούτυρο, όλη η γλύκα και η χαρά με σένα είναι συνδυασμένες. Βούτυρο στην κουζίνα της γιαγιάς, που έψηνε κουλούρια, μηλόπιτα, μπισκότα, κι έριχνε τα υλικά στο μπολ κι ανακάτευε. Κάθε φορά όταν προσέθετε βούτυρο, σαν να άλλαζε κι η ζύμη – κάτι μαγικό κι ανεξήγητο συνέβαινε.

Το βούτυρο συντροφεύει κάθε γλυκιά μας ανάμνηση, από τα παιδικά χρόνια μέχρι και τα ενήλικά μας – είναι διαχρονικό, και δεν ενδιαφέρει κανέναν να εξηγήσει τι το μαγικό έχει το βούτυρο, μόνο ότι δίνει προστιθέμενη αξία με ό,τι κι αν ανακατευτεί!

Η λέξη τα λέει όλα από μόνη της. Φούρνος παραμυθένιος σε μια γωνιά της Ελλάδας, με καλάθια γεμάτα καλούδια όλου του κόσμου στους πάγκους του, φρέσκα και μυρωδάτα αρτύματα να αιωρούνται από το ταβάνι, να καμαρώνουν στις βιτρίνες, να μπαίνουν σε σακούλες χάρτινες με αυτόν τον ευλογημένο ήχο της χάρτινης σακούλας που ξυπνά τις αισθήσεις και προμηνύει ευχαρίστηση.

Το βούτυρο προμηνύει ούτως ή άλλως περίοδο απόλαυσης και γιορτής. Λιωμένο, αγελάδος, soft, ελαφρύ – όταν η κουζίνα μυρίζει βουτυρένια, ένα είναι σίγουρο: υπάρχει χαρά στο σπιτικό, αισιοδοξία και μεράκι. Το βούτυρο είναι μαγικό. Ας βάλουμε τη μαγεία στη ζωή μας!

Ανοίγουμε το τετράδιο με τις συνταγές του Χωριό, φυσάμε την ξεχασμένη στις σελίδες του κανέλα και σας προτείνουμε λαχταριστές γλυκές και αλμυρές συνταγές με όλα τα βούτυρα Χωριό.

δείτε επίσης