ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη γέμιση:
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνετε τις 3 κουταλιές Χωριό Βούτυρο Ελαφρύ με Κρεμώδη Υφή μέχρι να κάψει.
- Ρίχνετε μέσα το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να σκουρύνει.
- Προσθέτετε το γάλα ανακατεύοντας γρήγορα και αποσύροντας τη κατσαρόλα από τη φωτιά μέχρι να γίνει μια απαλή μπεσαμέλ.
- Ρίχνετε μέσα τα τριμμένα τυριά, προσθέτετε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και τέλος χτυπάτε το αβγουλάκι και το προσθέτετε, ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί.
- Αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει, ανακατεύοντας που και που.
Για τα καταϊφάκια:
- Ανοίγετε το πακέτο το κανταΐφι και με τα δάκτυλά σας το αραιώνετε να αφρατέψει.
- Τραβάτε μικρές φούντες διαστάσεως περίπου 5×8εκ., τις ακουμπάτε σε μια λεία επιφάνεια, βάζετε στην άκρη τους μια κουταλιά από τη γέμιση και τυλίγετε ένα κανταϊφάκι.
- Το βάζετε σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί και επαναλαμβάνετε το ίδιο, στριμώχνοντας τα κανταϊφάκια μέχρι να γεμίσει το ταψί.
- Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να τσιτσιρίσει και με τη βοήθειας ενός κουταλιού περιχύνετε τα κανταϊφάκια.
- Ψήνετε στο φούρνο στους 180ο και μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
Τρώγονται και ζεστά και κρύα και είναι ένας ωραιότατος μεζές περιμένοντας το αρνί να ψηθεί.