ΥΛΙΚΑ 1 κιλό φρέσκο αρακά 240 ml ( 1 φλιτζάνι) Βιολογικό Ελαιόλαδο Χωριό 4 ντομάτες ώριμες 1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε φέτες 3 καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες Μισό φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο αλάτι, πιπέρι, μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά εποχής, της αρεσκείας σας | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Καθαρίζετε τον αρακά και τον πλένετε.
- Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και όταν γίνει διάφανο προσθέτετε τον αρακά. Τον σοτάρετε για λίγο.
- Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά και 1 φλιτζάνι νερό . Σιγοβράζετε τον αρακά μέχρι να μαλακώσει. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό ζεστό για να μην κολλήσει ο αρακάς.
|