Αρνάκι μπούτι γεμιστό με φέτα Χωριό και σκόρδο
Μια εναλλακτική πρόταση για το πασχαλινό τραπέζι. Ενισχύουμε τη γεύση και το άρωμα του φαγητού μας με Χωριό Φέτα και Ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές.
758
Αρνάκι μπούτι γεμιστό με Χωριό Μυρωδάτο Λευκό και σκόρδο

ΥΛΙΚΑ

1 μπούτι αρνίσιο ξεκοκαλισμένο γύρω στο 1,2 κιλό 150 γρ. Χωριό Φέτα Ορεινές Περιοχές 3 σκελίδες σκόρδο 1 φλιτζάνι του καφέ μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 κ.γ. πιπέρι 1 φλιτζάνι του καφέ Χωριό Ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές Ρίγανη Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Όταν αγοράζετε το μπούτι θα ζητήσετε να σας το ξεκοκαλίσει χωρίς όμως να το χωρίσει σε 2 κομμάτια ούτως ώστε να το γεμίσετε με το τυρί.
  2. Πλένετε το κρέας με κρύο νερό, το στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί και το απλώνετε επάνω στο μάρμαρο.
  3. Λειώνετε τις σκελίδες το σκόρδο μαζί με λίγο αλάτι στο γουδί μέχρι να γίνουν πολτός, τον αδειάζετε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε τη Χωριό Φέτα Ορεινές Περιοχές ψιλοκομμένη, πασπαλίζετε με το πιπέρι και ρίχνετε τον μαϊντανό.
  4. Ανακατεύετε τη γέμιση καλά και την αδειάζετε στο κέντρο του ανοιγμένου μπουτιού. Το διπλώνετε να κλείσει και το δένετε με φυτικό σπάγκο σε 3 σημεία. Στην αρχή, στο τέλος και στη μέση.
  5. Το βάζετε σε ταψί, το περιχύνετε με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε ελαφρά και ρίχνετε τη ρίγανη.
  6. Σκεπάζετε το ταψί με λαδόχαρτο και ψήνετε για 1 ώρα στους 180ο , αμέσως μετά αφαιρείτε το λαδόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 30-45 λεπτά. Όταν το κρέας γίνει τρυφερό το αφήνετε να χλιαρέψει, αφαιρείτε τους σπάγκους και το κόβετε σε φετούλες. Γαρνίρετε με πατάτες τηγανητές ή ένα βουτυράτο πουρέ.