ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζετε τις πατάτες από τα φλούδια και τα μαύρα στίγματα.
- Τις βάζετε σε μια κατσαρόλα και τις σκεπάζετε με νερό.
- Αλατίζετε ελαφρά και ρίχνετε 1 κουταλιά Χωριό Soft με Bούτυρο Αγελάδος.
- Βράζετε τις πατάτες για ½ ώρα (δεν χρειάζεται να ψηθούν εντελώς).
- Τις σουρώνετε και τις αφήνετε να κρυώσουν και μετά τις κόβετε σε φετούλες.
- Τις τοποθετείτε σε ένα ταψί σαν κεραμμυδάκια η μια να ακουμπάει την άλλη σε σειρές.
- Ψιλοκόβετε το μπέικον σε μικρά κομματάκια μεγέθους μικρού φασολιού.
- Τα βάζετε σε ένα τηγανάκι χωρίς λάδι και τα σοτάρετε μέχρι να γίνουν τραγανά. Τα σκορπάτε πάνω από τις πατάτες.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το υπόλοιπο Χωριό Soft με Bούτυρο Αγελάδος.
- Μόλις λιώσει και ζεσταθεί καλά ρίχνετε μέσα το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι το αλεύρι να σκουρύνει.
- Αδειάζετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια πηκτή μπεσαμέλ.
- Την αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα την τριμμένη Χωριό Γραβιέρα Μακράς Ωρίμανσης ανακατεύοντας συνεχώς, ρίχνετε λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο, πιπέρι και ελάχιστο αλάτι.
- Περιχύνετε με τη νόστιμη μπεσαμέλ τις πατάτες και το μπέικον.
- Σκεπάζετε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 1 ώρα.
- Ξεσκεπάζετε το ταψί και συνεχίζετε το ψήσιμο στους 200ο για 15 λεπτά.
- Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, το αφήνετε να χλιαρέψει, κόβετε το φαγητό σε τετράγωνα κομμάτια και το σερβίρετε στα πιάτα.
Το συνοδεύετε με μια πλούσια πράσινη σαλάτα.