ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για τη σάλτσα Hollandaise: Βάζουμε στο μπλέντερ τους κρόκους, το χυμό λεμόνι και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε για 30-60 δευτερόλεπτα.
- Ενώ δουλεύει το μπλέντερ, προσθέτουμε σιγά-σιγά το Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος.
- Για τα αβγά: Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, βάζουμε 2 κ.γ. ΤΟΠ λευκό ξίδι.
- Σπάμε τα αβγά σε μικρές κούπες, ώστε να είναι πιο εύκολο να τα προσθέσουμε στο νερό.
- Αφού το νερό βράσει, προσθέτουμε τα αβγά σε διαφορετικά σημεία.
- Τα αφήνουμε, καλύπτουμε με καπάκι για 3 λεπτά, ελέγχουμε αν χρειάζονται μετακίνηση για να γίνουν πιο στρογγυλά και τα βγάζουμε με μια κουτάλα σε ένα πιάτο.
- Κόβουμε τα ψωμάκια μας στη μέση και τοποθετούμε στο μισό ψωμάκι τα κομμάτια σολομού.
- Βάζουμε από πάνω το αβοκάντο (προαιρετικά) και τα αυγά ποσέ.
- Ρίχνουμε τη σάλτσα μας, γαρνίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (προαιρετικά) και σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή βρίσκεται δημοσιευμένη και στο site του Δημήτρη Σκαρμούτσου.