
ΥΛΙΚΑ300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά (λάπα) 200 γρ. χοιρινό κιμά (σπάλα) 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο 2 καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, τριμμένα 2 μικρά κολοκυθάκια, τριμμένα 5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά 3 κουτ. σούπας Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία 1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή 2 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά 1 κουτ. σούπας δυόσμο ½ κουτ. γλυκού ρίγανη ¼ ματσάκι δυόσμο 300 ml φρέσκο γάλα 100 ml σόδα (αναψυκτικό) ή μπύρα 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ λίγη τριμμένη φρυγανιά (αν χρειαστεί) αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέριΥΛΙΚΑ Για τα λαχανικά10 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε μακριά, λεπτά μπαστουνάκια 4 κουτ. σούπας πετιμέζι 4 κουτ. σούπας Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία ανθός αλατιού, φρεσκοτριμένο πιπέρι | ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μία συνταγή της chef Ντίνας Νικολάου για την εκπομπή «Ένα τραπέζι Ελλάδα» – Επεισόδιο «Σίφνος». Δείτε το βίντεο της συνταγής μέσω ΣΚΑΙ web TV (video on demand). |