ΥΛΙΚΑ 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ ¼ κ.γ. σόδα 115 γρ. Χωριό βούτυρο τ. Κερκύρας 70 γρ. ζάχαρη 100 γρ. μέλι 40 γρ. γιαούρτι 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκάλι 1 σφινάκι λικέρ πορτοκάλι | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε 10 γραμ ζάχαρη μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού και το λικέρ.
- Χτυπάτε στο μίξερ Χωριό βούτυρο τ. Κερκύρας με τη ζάχαρη καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Ρίχνετε το μέλι, το γιαούρτι, το μίγμα πορτοκαλιού και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
- Προσθέτετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και ανακατεύετε καλά ακόμα για 2-3 λεπτά.
- Κάνετε τη ζύμη σας μια μπάλα και πλάθετε μπισκοτάκια σε ότι σχήμα σας αρέσει.
- Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
|