ΥΛΙΚΑ 250 γρ. φρέσκα φασολάκια 500 γρ. σέσκουλα (σέσκλα) 250 γρ. κολοκυθάκια 250 γρ. μπάμιες 3 μέτριες πατάτες 1 μέτρια μελιτζάνα 1 κιλό ώριμες, κόκκινες ντομάτες 5 σκελίδες σκόρδο ½ φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα Χωριό Φέτα ή Χωριό Ελαφρύ (προαιρετικά) αλάτι, πιπέρι | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Καθαρίζουμε και πλένουμε τα φασολάκια και τα σέσκουλα και τα βράζουμε σε κατσαρόλα για 5 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε κομμάτια.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια, τις πατάτες και τη μελιτζάνα σε κομμάτια, και αφήνουμε ολόκληρες τις μπάμιες.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα και όταν αυτό ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα όλα τα λαχανικά μαζί με το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα σοτάρουμε ελαφρά.
- Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα σέσκλα, τα φασολάκια και τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και περασμένες στον τρίφτη.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά. Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά προσέχοντας μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε κι άλλο νερό.
- Συνοδεύεται με Χωριό Φέτα ή Χωριό Ελαφρύ (εκτός νηστείας).
|