Μπρουσκέτες με γλυκοπατάτα και λευκό τυρί
Συνταγή για ορεκτικό από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, με Χωριό Ελαφρύ και Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία. Εύκολη και πεντανόστιμη!
404
Μπρουσκέτες με γλυκοπατάτα και κατσικίσιο τυρί

ΥΛΙΚΑ

900 γρ γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου 2 κ.σ. Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία 115 γρ Χωριό Ελαφρύ σε θερμοκρασία δωματίου 1/4 πασατέμπος (κολοκυθόσπορος) ψημένος, αλατισμένος 6 φέτες μπαγκέτα, κομμένη διαγώνια χοντρό αλάτι μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο θαλασσινό αλάτι, για γαρνιτούρα Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία για γαρνιτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε μαζί το σιρόπι σφενδάμου με 1 κ.σ. Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία.
  3. Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες και αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα.
  4. Aνακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
  5. Σε ένα ταψί απλώνουμε τις γλυκοπατάτες.
  6. Ψήνουμε ανακατεύοντας συχνά, για 40 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  7. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο και λαδώνουμε με το Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία τις φέτες μπρουσκέτας.
  8. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει το ψωμί, για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
  9. Ανακατεύουμε τις ψημένες πατάτες και τον πασατέμπο.
  10. Απλώνουμε 1 κ.σ. Χωριό Ελαφρύ σε κάθε φέτα και από πάνω τις γλυκοπατάτες. Ραντίζουμε με Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία και γαρνίρουμε με θαλασσινό αλάτι.
  11. Σερβίρουμε τις μπρουσκέτες ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο για την υπέροχη συνταγή.