ΥΛΙΚΑ 1 κιλό κρέας από αρνί ή κατσίκι κομμένο σε μερίδες 1 κιλό μέτρια φασόλια 2 μέτρια κρεμμύδια πολτοποιημένα 4 μεγάλες ντομάτες πολτοποιημένες 4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ½ φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό ελαιόλαδο Αειφόρο Αλάτι, πιπέρι | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Πλένουμε τα φασόλια σε τρυπητό και τα βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα με άφθονο κρύο νερό και τα αφήνουμε να μουσκέψουν για 8-10 ώρες.
- Τα στραγγίζουμε και πάλι και τα βάζουμε σε ένα πήλινο σκεύος με καπάκι.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε στα φασόλια το κρέας, το οποίο έχουμε αλατοπιπερώσει, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ντομάτες, τα μαϊντανό, το λάδι, αλάτι πιπέρι (λίγο) και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε 2-3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30-40 περίπου λεπτά.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 περίπου λεπτά ακόμη.
- 5 λεπτά πριν κλείσουμε το φούρνο, ξεσκεπάζουμε το σκεύος.
|