ΥΛΙΚΑ 1 ½ κιλό αρνάκι 1 μέτριο κρεμμύδι ½ φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές 4 φλιτζάνια του τσαγιού Ελαφρά Συμπυκνωμένος Χυμός Τομάτας Χωριό 4 φλιτζάνια του τσαγιού κριθαράκι ή χυλοπίτες 6 σκελίδες σκόρδο αλάτι, πιπέρι Χωριό γραβιέρα Γλυκιά ή βιολογική ή Ώριμη, τριμμένη (προαιρετικά) | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε μερίδες, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί.
- Τρίβουμε στον τρίφτη ένα κρεμμύδι και το βάζουμε κι αυτό στο ταψί μαζί με το Χωριό Ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές, το σκόρδο τριμμένο και τον ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτας.
- Προσθέτουμε το ανάλογο νερό και το βάζουμε στο φούρνο.
- Μετά από 1 ½ ώρα περίπου, όταν το κρέας μαλακώσει καλά, προσθέτουμε 12 φλιτζάνια του τσαγιού νερό (αν χρησιμοποιήσουμε χυλοπίτες θα βάλουμε 8 φλιτζάνια του τσαγιού νερό).
- Όταν το νερό βράσει, ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε ελαφρά, αρκετά συχνά τα 3 πρώτα λεπτά.
- Μετά από 10 περίπου λεπτά το φαγητό είναι έτοιμο.
- Ραίνουμε με Χωριό γραβιέρα τριμμένη (προαιρετικά).
|