ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλιά της σούπας Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές 1 κουταλιά της σούπας ξίδι ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτιΥΛΙΚΑ Για τη γέμιση 10 φλιτζάνια του τσαγιού σουσάμι 5 φλιτζάνια του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη 1 κουταλάκι του γλυκού κανελογαρίφαλα σε σκόνη ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο 1 κουταλάκι του γλυκού πορτοκαλόφλουδα τριμμένη 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό για το τηγάνισμαΥΛΙΚΑ Για το σιρόπι 8 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη 4 φλιτζάνια του τσαγιού νερό 4 φλιτζάνια του τσαγιού μέλι |  | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε το σουσάμι μέχρι να ροδίσει, ανακατεύοντας συνέχεια για να μη μας καεί.
 - Αφού κρυώσει, το ρίχνουμε στο μπλέντερ, το τρίβουμε και το αδειάζουμε σε μια λεκάνη μικρή.
 - Προσθέτουμε στη λεκάνη τη φρυγανιά, τα κανελογαρίφαλα, το μοσχοκάρυδο και την τριμμένη πορτοκαλόφλουδα.
 - Βράζουμε το σιρόπι για λίγο και όταν κρυώσει, προσθέτουμε το σουσάμι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
 - Αφήνουμε το μίγμα να ηρεμήσει ένα ολόκληρο βράδυ και να δέσει.
 - Σε μια λεκάνη, ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης και λίγο χλιαρό νερό και τα ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιογενής και σκληρή.
 - Αφού ετοιμάσουμε τη ζύμη, την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ένα ζεστό σημείο σκεπασμένη με μια πετσέτα για 10-15 λεπτά.
 - Στη συνέχεια, ανοίγουμε με τον πλάστη λεπτό φύλλο και κόβουμε στρογγυλά κομμάτια με ένα φορμάκι ή ένα πιατελάκι του καφέ.
 - Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και διπλώνουμε στα δύο έτσι ώστε να σχηματίσουμε  1 μισοφέγγαρο.
 - Τηγανίζουμε τα γλυκάκια σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και τα βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το περιττό λάδι.
 - Όταν κρυώσουν λίγο, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
 
    |