ΥΛΙΚΑ 3 κιλά φρέσκο ανθότυρο 2 φλιτζάνια του τσαγιού μέλι 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη 14 αυγά 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού 2 κουταλιές της σούπας Χωριό Βούτυρο τύπου Κερκύρας 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Σε ένα μπολ χοντροκόβουμε το ανθότυρο με το χέρι.
- Προσθέτουμε το μέλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, τα αυγά και τα δουλεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
- Βουτυρώνουμε με αρκετό Χωριό Βούτυρο τύπου Κερκύρας ένα αντικολλητικό ταψί και το πασπαλίζουμε με μπόλικο αλεύρι.
- Ρίχνουμε το μίγμα και αφού στρώσουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα ψήνουμε στους 180C για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας.
- Όταν τη βγάλουμε από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και πασπαλίζουμε με την κανέλα.
|