ΥΛΙΚΑ 800 gr. ψαρονέφρι για γέμισμα 100 gr. διάφορα αποξηραμένα φρούτα 100 gr. τυρί κοπανιστή Μυκόνου 1 κουταλιά της σούπας Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος ΠιπέριΥΛΙΚΑ Για την σάλτσα βουτύρου 200 ml. ζωμό κρέατος 2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού 60 gr. Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος 50 ml. κονιάκ 2 κουταλιές της σούπας ΤΟΠ Βαλσάμικο με θυμαρίσιο μέλι 1 κουταλιά της σούπας μέλι 1 κλαδάκι δενδρολίβανο ή 1 κουταλάκι αποξηραμένο Πιπέρι | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Ψιλοκόβουμε τα φρούτα.
- Αλατίζουμε και πιπερώνουμε το ψαρονέφρι και τοποθετούμε στην άκρη κατά μήκος τα ξερά φρούτα και την κοπανιστή σε φέτες.
- Κλείνουμε σφιχτά το ψαρονέφρι.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το ψαρονέφρι σε μια κουταλιά βούτυρο που έχει κάψει καλά.
- Το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο για 20’ στους 190 Κελσίου.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τον ζωμό, το κονιάκ, το μέλι και το μπαλσάμικο, το πορτοκάλι, το δενδρολίβανο και βράζουμε μέχρι να μείνει το ¼ της αρχικής ποσότητας των υγρών.
- Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς για 2 λεπτά, βράζοντας τη σάλτσα σε μέτρια θερμοκρασία.
- Κόβουμε το φιλέτο σε φέτες, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
|