ΥΛΙΚΑ 20-25 χοντροί χοχλιοί 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό ελαιόλαδο Βιολογικό 1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο ξίδι Χωριό 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο κρασί 1 κλωναράκι δεντρολίβανο | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Βάζουμε τα σαλιγκάρια σε µία λεκάνη µε νερό και τα αφήνουμε μέχρι να βγάλουν έξω τα κεφάλια τους (για τουλάχιστον μισή ώρα).
- Πλένουμε και καθαρίζουμε πολύ καλά τους χοχλιούς, αφαιρώντας τις μεμβράνες που υπάρχουν στο στόμιό τους και το κέλυφος.
- Σκορπίζουμε το μισό αλάτι στον πάτο ενός τηγανιού, όπου τοποθετούμε τους χοχλιούς με το στόμιό τους προς τα κάτω.
- Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και σιγοψήνουμε χωρίς να προσθέσουμε λάδι ή νερό για 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ψηθούν για άλλα 5 λεπτά.
- Τους ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το ξίδι, το υπόλοιπο αλάτι, το δεντρολίβανο, το πιπέρι, ανακατεύουμε µια φορά και µετά από 2 λεπτά σβήνουμε µε κρασί.
- Τους σκεπάζουμε και αφήνουμε να πάρουν μια ακόμη βράση, και τους κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Σερβίρονται ζεστοί μαζί με τη σάλτσα τους.
|