ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ Χωριό Soft με ελαιόλαδο 2 αυγά 2 γρ φρεσκοτριμμένο πιπέρι 3 γρ αλάτι Κρύο νερό (όσο χρειαστεί για να έχουμε μία σφιχτή εύπλαστη ζύμη)ΥΛΙΚΑ Για τη γέμιση με τυρί 500 γρ τυρί κρέμα ή κατσικίσιο τυρί 2 αυγά χτυπημένα 20 γρ ζάχαρη άχνη 3 γρ αλάτι 15 γρ ψιλοκομμένος μαϊντανός | | ΕΚΤΕΛΕΣΗΖύμη - Χτυπάμε το Χωριό Soft με ελαιόλαδο με τα αυγά, το πιπέρι και το αλάτι.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε.
- Προσθέτουμε λίγο νερό εάν αυτό είναι απαραίτητο.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε σχήμα μπάλας και την σκεπάζουμε με μία υγρή πετσέτα. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά περίπου.
Γέμιση - Ανακατεύουμε το τυρί με τα χτυπημένα αυγά και το αλάτι.
- Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σύνθεση - Κόβουμε σε μικρά μπαλάκια τη ζύμη μας και τα ανοίγουμε σε 15 εκατοστά περίπου διάμετρο και 4 εκατοστά πάχος.
- Τοποθετούμε μία κουταλιά από τη ζύμη στο κέντρο και βρέχουμε τις άκρες της ζύμης με λίγο νερό.
- Διπλώνουμε τις άκρες της ζύμης με μία οδοντογλυφίδα και δημιουργούμε μικρές πιέτες γύρω από τη γέμιση.
- Χτυπάμε ένα κρόκο αυγού με λίγο γάλα και γυαλίζουμε τη ζύμη μας.
- Τοποθετούμε τα σκαλτσούνια μας σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
|