ΥΛΙΚΑ 12 φλιτζανάκια του καφέ καρύδια 12 φλιτζανάκια του καφέ φρυγανιά κοπανισμένη 10 φλιτζανάκια του καφέ ζάχαρη 14 αυγά 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό Soft με Bούτυρο τύπου Κερκύρας 1 φλιτζάνι του τσαγιού κονιάκ 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα 3 κουταλάκια του γλυκού κανέλα (σε σκόνη) 1 ½ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο (σε σκόνη)ΥΛΙΚΑ 1 κιλό ζάχαρη ½ λίτρο νερό 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το Χωριό Soft με Bούτυρο τύπου Κερκύρας. Παράλληλα, χωριστά, σε άλλο μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια ώστε να γίνουν μαρέγκα.
- Αδειάζουμε και τα δύο σε μια λεκάνη ώστε να γίνει ένα, ενιαίο μίγμα.
- Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ και την προσθέτουμε στο μίγμα.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο και τη φρυγανιά λίγη-λίγη και τα ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τα καρύδια χοντροκοπανισμένα και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει το μίγμα αφράτο.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί και βάζουμε μέσα σε αυτό το μίγμα.
- Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 250C σε προθερμασμένο φούρνο και στη συνέχεια μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 150C. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 με 30 λεπτά ακόμη.
- Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καθώς ετοιμάζουμε το σιρόπι ως εξής: Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το λεμόνι για 5 λεπτά και καθώς το γλυκό είναι κρύο, το περιχύνουμε με το σιρόπι.
- Αφήνουμε να πιεί η καρυδόπιτα το σιρόπι, την κόβουμε σε μπακλαβαδωτά κομμάτια και σερβίρουμε.
|