ΥΛΙΚΑ 1 κατσικάκι (γάλακτος) περίπου 8-10 κιλά 2 συκωτάκια από κατσικάκι ½ κιλό σταφίδες 3 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι 3 φλιτζάνια του τσαγιού Χωριό γραβιέρα Ώριμη ή Μακράς Ωρίμανσης κομμένη σε κύβους 1 ½ (για το βήμα 2) και 3 (για το βήμα 4) φλιτζάνια του τσαγιού Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία 4 κουταλιές της σούπας Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος ½ κιλό ψωμί (ψίχα) Αλάτι, πιπέρι | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Πλένουμε το συκώτι ( το οποίο έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια) και το κατσικάκι.
- Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το λάδι και το βούτυρο και προσθέτουμε το συκώτι.
- Το ροδίζουμε ελαφρά για περίπου 5-6 λεπτά, γυρνώντας το για να ροδίσει από όλες τις μεριές.
- Προσθέτουμε τις σταφίδες, το ρύζι, τη γραβιέρα, την οποία έχουμε προηγουμένως κόψει σε κυβάκια, το ελαιόλαδο και το ψωμί.
- Βάζουμε σιγά-σιγά νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει το μίγμα.
- Γεμίζουμε το κατσικάκι με το παραπάνω μίγμα και το ράβουμε πολύ καλά για να κλείσουμε τη κοιλιά του.
- Το βάζουμε στο φούρνο με μια λαδόκολλα σκεπασμένο και το σιγοψήνουμε αρχικά για 40 λεπτά στους 200C, στη συνέχεια κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180C και ψήνουμε για ακόμα 2 ώρες περίπου.
|