ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε 1 κ.σ. βούτυρο, σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το σέλινο, το κρεμμύδι, καλύπτουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, για 10 περίπου λεπτά.
- Αν τα λαχανικά αρχίσουν να ροδίζουν, ρίχνουμε το νερό.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σιγομαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να δέσει, για 5 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Προσθέτουμε τη μουστάρδα, την πιπεριά, 1/2 κ.γ. αλάτι, 1/4 κ.γ. λευκό πιπέρι στο κρύο μείγμα της κρέμας και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το αβγό και την καβουρόψιχα.
- Ανακατεύουμε απαλά.
- Τοποθετούμε τα ψίχουλα σε ένα πιάτο και τα απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Παίρνουμε μια μερίδα (μεγέθους μπάλας του γκολφ) από το μείγμα και πιέζουμε ελαφρά να φύγουν τα υγρά.
- Πλάθουμε ένα μικρό μπιφτέκι. Το μείγμα θα είναι αρκετά νωπό και χαλαρό.
- Βάζουμε το μπιφτέκι στα ψίχουλα και το πασαλείβουμε. Με μια σπάτουλα το βάζουμε στην παλάμη μας, αφήνοντας να πέσουν ψίχουλα.
- Ξαναγυρίζουμε το μπιφτέκι στην σπάτουλα και το βάζουμε σε μια πιατέλα.
- Επαναλαμβάνουμε με όλα τα μπιφτέκια, γύρω στα 12-14 συνολικά.
- Καλύπτουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, μέχρι 3 ώρες max.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά λιώνουμε 1 κ.σ. βούτυρο και 1 κ.σ. λάδι.
- Βάζουμε απαλά τους καβουροκεφτέδες στο τηγάνι και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν για 5-6 λεπτά και τους γυρνάμε από την άλλη, ψήνοντας για άλλα 4-5 λεπτά. Όσους βγάζουμε, τους κρατάμε ζεστούς.
- Συνεχίζουμε με όλους τους κεφτέδες.
- Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο για την υπέροχη συνταγή.