ΥΛΙΚΑ ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο ψιλοαλεσμένο 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (χωρίς την κόρα) 1 αυγό 2 κούπες Χωριό γραβιέρα Γλυκιά ή Ώριμη ή Μακράς Ωρίμανσης τριμμένη ½ φλιτζάνι του τσαγιού δυόσμο τριμμένο 4-5 σκελίδες σκόρδο 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό ρίγανη Πιπέρι Αλεύρι Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα για το τηγάνισμα | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Μουσκεύουμε το ψωμί στο νερό και το στύβουμε καλά.
- Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε τον κιμά, το ψωμί, το αυγό, τη γραβιέρα, το δυόσμο, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε.
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους και αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο να δέσει για 1-2 ώρες περίπου.
- Στη συνέχεια, πλάθουμε τον κιμά σε μπαλίτσες μεσαίου μεγέθους, τις πιέζουμε ελαφρώς στη μέση, τις αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές
|