ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 C.
- Χτυπάμε στο μίξερ, στο φτερό, το βούτυρο, για να μαλακώσει και να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε 5’ το χτύπημα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι και το λεμόνι, την βανιλλίνη, το baking powder και το αλάτι.
- Τέλος, προσθέτουμε αλεύρι εναλλάξ με το το γάλα, στο οποίο προσθέτουμε το κονιάκ.
- Σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από τη ζύμη.
- Με την υπόλοιπη ζύμη ετοιμάζουμε το σοκολατένιο μείγμα: Προσθέτουμε το κακάο και το σπορέλαιο, ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί και τη ρίχνουμε μέσα στην φόρμα, επάνω από την λευκή ζύμη.
- Αφήνουμε 2-3 λεπτά και ψήνουμε το κέικ για περίπου 50 λεπτά στους 175 C και ξεφορμάρουμε.
- Όσο το κέικ μένει, γίνεται ακόμη πιο νόστιμο!
Tip:
Αν θέλουμε, μπορούμε στο σοκολατένιο μείγμα να προσθέσουμε καρυδόψιχα ή κανέλα.