ΥΛΙΚΑ 150 γρ αλεύρι για κάθε χρήση 5 γρ μπέικιν πάουντερ 5 γρ μαγειρική σόδα 2 γρ αλάτι 10 ml ΤΟΠ Μηλόξιδο 50 ml γάλα 80 γρ μέλι 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα 60 γρ Χωριό Soft με ελαιόλαδο 1 1 / 2 φλιτζάνι τσαγ βατόμουρα ή μύρτιλλα (φρέσκα ή κατεψυγμένα) 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Σε ένα μεγάλο μπόλ κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
- Σε ένα μικρό μπόλ χτυπάμε ελαφρά μαζί το ΤΟΠ Μηλόξιδο με 3 κουταλιές σούπας από το γάλα.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το μέλι με τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας γάλα.
- Ανακατεύουμε το μίγμα ΤΟΠ Μηλόξιδου στο μείγμα μελιού και στη συνέχεια προσθέτουμε τα ελαφρά χτυπημένα αυγά και τα χτυπάμε όλα μαζί.
- Αδειάζουμε τα υγρά συστατικά στο μείγμα αλεύρι. Ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το Χωριό Soft με ελαιόλαδο λιωμένο.
- Πασπαλίζουμε με 1 κουτάλι του γλυκού αλεύρι τα βατόμουρα και τα αναδιπλώνουμε στο μείγμα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια αποσπώμενη φόρμα κέικ διαμέτρου 20 εκατοστών και ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
- Μετά τα 30 λεπτά, βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο και αν βγει καθαρή, το γλυκό είναι έτοιμο.
- Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε το κάθε κομμάτι με 1 κουταλιά κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι στο πλάι.
|