ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μέτρια μακρόστενη ή στρογγυλή φόρμα για κέικ.
- Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες, τις κόβουμε σε μικρούς κύβους σαν ζάρια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και την κανέλα, ανακατεύουμε με προσοχή και αφήνουμε κατά μέρος.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξουμε ένα λείο και ανοιχτόχρωμο μείγμα. Προσθέτουμε σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθεί με το μείγμα.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το μαλακωμένο βούτυρο και το κακάο και χτυπάμε μέχρι να φτιάξουμε ένα λείο, πυκνό μείγμα. Τέλος, ρίχνουμε τα κυβάκια μπανάνας, μαζί με το χυμό του μπολ και την σοκολάτα γάλακτος σε σταγόνες και ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ), ή με μια ξύλινη κουτάλα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά, μέχρι το κέικ να φουσκώσει και να ροδίσει. Το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στη φόρμα για λίγα λεπτά και στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, επάνω σε μια σχάρα.
- Σε ένα μπολ ενώνουμε τα υλικά για το γλάσο και τα χτυπάμε καλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να δημιουργηθεί μια ρευστή κρέμα.
- Περιχύνουμε με την κρέμα το κέικ και σερβίρουμε αμέσως.
Μία συνταγή της chef Ντίνας Νικολάου για την εκπομπή “Ένα τραπέζι Ελλάδα” – Επεισόδιο “Νάξος”.