ΥΛΙΚΑ 250 γρ. κουβερτούρα (72% κακάο) 5 αυγά χωρισμένα 50 ml Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα 60 γρ. Χωριό soft με ελαιόλαδο ή Χωριό βιολογικό soft με ελαιόλαδο 250 γρ. ζάχαρη 150 γρ. αλεύρι 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1 κούπα του τσαγιού θρυμματισμένο καρύδι | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C. Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα με το ελαιόλαδο και το soft με ελαιόλαδο.
- Σε έναν κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους. Προσθέτουμε σιγά-σιγά τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε ελαφρώς με μια μαρίζ.
- Ρίχνουμε τα καρύδια και προσθέτουμε σιγά-σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
- Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ, την αλευρώνουμε, αδειάζουμε το μείγμα του κέικ και ψήνουμε για 45 λεπτά.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 20 λεπτά και ξεφορμάρουμε.
|