ΥΛΙΚΑ 340 γρ. πατάτες, ψιλοκομμένες 1/3 φλ. Χωριό Soft με Bούτυρο Αγελάδος, λιωμένο 1 φλ. χοιρινό ζαμπόν, ψιλοκομμένο 1 φλ. γραβιέρα Χωριό μακράς ωρίμανσης, τριμμένη 2 αυγά ½ φλ. κρέμα γάλακτος | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 C.
- Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε στον τρίφτη, έτσι ώστε να βγουν μακριά “μακαρόνια” πατάτας.
- Aφαιρούμε όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία από τις πατάτες μας και τις συνδυάζουμε με το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ.
- Στρώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και πατάμε καλά με την ανάποδη ενός κουταλιού για να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του.
- Ψήνουμε στους 220 C για 25 λεπτά.
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και απλώνουμε ομοιόμορφα την τριμμένη γραβιέρα και το ζαμπόν πάνω από το μείγμα πατάτας.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος.
- Όταν ολοκληρώσουμε το χτύπημα, περιχύνουμε το μείγμα πάνω από την στρώση ζαμπόν-γραβιέρα.
- Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 30 ακόμα λεπτά στους 220 C, ή όταν δούμε ότι το μείγμα μας γίνει συμπαγές.
|