ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για τη σάλτσα: Ζεσταίνουμε το Χωριό ελαιόλαδο Κλασικό σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαλακώσει για 4 περίπου λεπτά – μετά προσθέτουμε το σκόρδο για άλλα 2 περίπου λεπτά.
- Βάζουμε τις ντομάτες και το βασιλικό, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε (εδώ βάζουμε και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού αν θέλουμε).
- Βράζουμε τη σάλτσα και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγομαγειρευτεί για 20 λεπτά.
- Μετά από τα 20 λεπτά προσθέτουμε 1 φλ νερό και ανακατεύουμε καλά.
- Για τα κεφτεδάκια: Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το ψωμί και το σκόρδο.
- Βάζουμε τη Χωριό γραβιέρα Ώριμη και το μαϊντανό και χτυπάμε λίγο να ενοποιηθούν.
- Αδειάζουμε το μείγμα αυτό του ψωμιού σε ένα μπολ και προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά μέχρι το μείγμα να είναι αρκετά νωπό αλλά να πλάθεται εύκολα.
- Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα βάζουμε προσεκτικά μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
- Σιγομαγειρεύουμε τα κεφτεδάκια για 15 λεπτά και τα γυρίζουμε από την άλλη συνεχίζοντας για άλλα 10 λεπτά, προσθέτοντας νερό αν η σάλτσα πήζει πολύ.
- Σερβίρουμε με μπόλικη σάλτσα τα κεφτεδάκια, μαζί με τριμμένη παρμεζάνα.
Η συνταγή βρίσκεται δημοσιευμένη και στο site του Δημήτρη Σκαρμούτσου.