ΥΛΙΚΑ 1 κιλό κολοκυθάκια (ψιλοτριμμένα και καλά στραγγισμένα) ½ κιλό φέτα Χωριό ή Χωριό Ελαφρύ (κομμένο σε κύβους) 2 τομάτες μέτριες (κομμένες σε κύβους και χωρίς τα σπόρια) 2 κρεμμύδια ξερά (ψιλοκομμένα) 1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) 1 αυγό (χτυπημένο) 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό (ψιλοκομμένο) 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο (ψιλοκομμένο) 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του αλάτι, πιπέρι Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα για τηγάνισμα | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Τρίβουμε τα κολοκυθάκια, τα στύβουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Κόβουμε στα 4 τις ντομάτες, αφαιρούμε τα σπόρια, τις ψιλοκόβουμε και τις ρίχνουμε στα κολοκύθια.
- Προσθέτουμε κρεμμύδια, αυγά, φέτα ή Χωριό Ελαφρύ, μυρωδικά και τα μπαχαρικά.
- Ανακατεύουμε καλά το μείγμα με ένα πιρούνι και λίγο-λίγο βάζουμε και το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε αραιό χυλό.
- Κουταλιά-κουταλιά ρίχνουμε το μείγμα στο καυτό λάδι.
- Τηγανίζουμε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
- Τοποθετούμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε πιατέλα όπου έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν το λάδι τους και στη συνέχεια σερβίρουμε.
|