ΥΛΙΚΑ 1 στρογγυλή κολοκύθα (2,5 κιλών) 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κομμάτια 1 πράσο (μόνο το άσπρο μέρος), κομμένο σε κομμάτια 1 κόκκινο μήλο, καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια ½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σκόνη 60 γρ. Χωριό Soft με ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέριΥΛΙΚΑ Για το σερβίρισμα 4 κουτ. σούπας γιαούρτι | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Με ένα μαχαίρι μεγάλο και κοφτερό, κόβουμε καπέλο άνοιγμα στην κολοκύθα. Αφαιρούμε τα σπόρια και τις ίνες.
- Με ένα μεγάλο κουτάλι, ξύνουμε την σάρκα της κολοκύθας όσο μπορούμε.
- Προσθέτουμε μέσα στην κολοκύθα το κρεμμύδι, το πράσο, το μήλο, τα μπαχάρια, Χωριό Soft με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Ρίχνουμε νερό μέχρι το μέσο της κολοκύθας και σκεπάζουμε με το καπάκι της. Την τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο, την τοποθετούμε σε ένα ταψί και βάζουμε το ταψί στον φούρνο για 2 ώρες.
- Βγάζουμε την κολοκύθα με προσοχή από το φούρνο, ανοίγουμε το καπάκι και με ένα ραβδομπλέντερ, πολτοποιούμε το εσωτερικό της, παίρνοντας όση σάρκα μπορούμε από τα τοιχώματά της.
- Δοκιμάζουμε τα μπαχάρια και ανακατεύουμε καλά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο καυτό νερό ή ζωμό, ανάλογα με το πόσο υγρή θέλουμε τη σούπα.
- Χρησιμοποιούμε την κολοκύθα σαν σουπιέρα, βάζοντας μια κουτάλα και μισοσκεπάζοντας με το καπάκι της.
- Σερβίρουμε στα πιάτα ρίχνοντας από μια μεγάλη κουταλιά γιαούρτι αραιωμένο με λίγο νερό.
|