ΥΛΙΚΑ 250 γρ. Χωριό Soft Ανάλατο με Βούτυρο Αγελάδος 150 γρ. ζάχαρη άχνη 250 γρ. κακάο 100 γρ. τραγανά μπισκότα βανίλιας 100 γρ. καραμελωμένα αμύγδαλα 2 αχλαδάκια φρουί γλασέ 5 κερασάκια μαρασκίνο για τη διακόσμηση 1 σφηνάκι κονιάκ | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Σπάτε τα καραμελωμένα αμύγδαλα σε μικρά κομμάτια με ένα γουδί και τα βάζετε σε ένα μπολ.
- Σε ένα άλλο μπολ ψιλοκόβετε τα φρουί γλασέ αχλάδια.
- Σε ένα τρίτο μπολ σπάτε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια.
- Ρίχνετε το Χωριό Soft Ανάλατο με Βούτυρο Αγελάδος στο μίξερ και το δουλεύετε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει λίγο.
- Αυξάνετε την ταχύτητα και ρίχνετε μέσα τη ζάχαρη κουταλιά-κουταλιά.
- Μόλις την απορροφήσει το βούτυρο ρίχνετε το κακάο σιγά-σιγά μέχρι να γίνει ένα ενιαίο σοκολατένιο μίγμα.
- Τέλος προσθέτετε το σφινάκι του κονιάκ και συνεχίζετε το χτύπημα για 1-2 λεπτά.
- Αδειάζετε το μίγμα το κακάο.
- Ρίχνετε μέσα τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, τα σπασμένα μπισκότα και τα κομματάκια του φρουί γλασέ.
- Ανακατεύετε τα υλικά με ένα κουτάλι να πάνε παντού.
- Παίρνετε μια φόρμα του κέικ μακρόστενη, την ντύνετε εσωτερικά με διάφανη μεμβράνη και αδειάζετε το μίγμα του κακάο μέσα στη φόρμα πιέζοντάς το με ένα κουτάλι.
- Το ισιώνετε από πάνω και το κρυώνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες.
- Το ξεφορμάρετε σε μακρόστενη πιατέλα και το διακοσμείτε με τα κερασάκια που έχετε.
Σερβίρετε σε φετούλες. |