ΥΛΙΚΑ 1 κοτόπουλο τεμαχισμένο 500 γρ. μακαρόνια 1 φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία 1 κεφάλι σκόρδο 2 φλιτζάνια του τσαγιού κρασί χυμό από 1 ½ μέτριο λεμόνι ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη Χωριό Ώριμη γραβιέρα τριμμένη (προαιρετικά) αλάτι, πιπέρι | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Πλένουμε καλά το κοτόπουλο.
- Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία. Μόλις κάψει, βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα τηγανίζουμε αρκετά καλά.
- Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό λεμονιού και 4 φλιτζάνια του τσαγιού νερό.
- Όταν η σάλτσα μείνει με το λάδι της και γίνει πασκουλάτη (πηχτή) είναι έτοιμη.
- Βράζουμε χωριστά τα μακαρόνια, ανάλογα με το πόσο βρασμένα θέλουμε να τα φάμε.
- Σερβίρουμε τα μακαρόνια με μια μερίδα από το κρέας και τα περιχύνουμε με μια κουταλιά από τη σάλτσα. Για να νοστιμίσει, προσθέτουμε Χωριό γραβιέρα Ώριμη τριμμένη.
|