ΥΛΙΚΑ 1 μεγάλο κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μερίδες 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη 1 φλιτζάνι τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα 1 νεροπότηρο λευκό κρασί 250 γρ. Χωριό Φέτα Χυμό από 1 λεμόνι 1 κ.σ. ρίγανη Αλάτι, πιπέρι | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το Χωριό ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μερίδες του κοτόπουλου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Ρίχνετε μέσα τα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνέχεια.
- Σβήνετε με το κρασί, αλατίζετε, πιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε για περίπου 45-60 λεπτά και μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλη η σάλτσα.
- Ανοίγετε τη κατσαρόλα και ρίχνετε τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε, ρίχνετε τη φέτα Χωριό και τη ρίγανη.
- Κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα και σερβίρετε το φαγητό ζεστό συνοδεύοντάς το με πατάτες τηγανητές.
|