ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το κορν φλάουρ, το ρυζάλευρο, την ζάχαρη και το αλάτι, προσθέτουμε τα 250 ml. από το γάλα, ανακατεύουμε καλά.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τους ελαφρά σπαμένους σπόρους του καρδάμωμου, την μαστίχα και το υπόλοιπο γάλα, τοποθετούμε σε μέτρια θερμοκρασία και όταν ζεσταθεί αφαιρούμε τους σπόρους του καρδάμωμου και προσθέτουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε με το κόρν φλάουρ.
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα και μόλις αποσύρουμε προσθέτουμε το βούτυρο.
- Ραντίζουμε με ροδόνερο μια τετράγωνη φόρμα ή ταψί περίπου 25 εκατοστών και μεταφέρουμε την κρέμα.
- Αφήνουμε να κρυώσει εκτός ψυγείου για 1 ώρα, κατόπιν σκεπάζουμε με μεμβράνη και κρυώνουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.
- Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε είτε με γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο, είτε με ζάχαρη άχνη και φυστίκι τριμμένο.
Tips:
– Μπορούμε να σερβίρουμε το μαλεμπί και σε ατομικά ποτηράκια με άλλα γλυκά του κουταλιού.