ΥΛΙΚΑ 6-8 κρεμμύδια μακρόστενα ξερά 2 ξερά κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα (για τη γέμιση) ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο 2-3 ντομάτες μέτριες ψιλοκομμένες και ξεφλουδισμένες ½ φλ. του τσαγιού Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία ½ φλ. κόκκινο κρασί 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 2-3 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία (για από πάνω) 2 φύλλα δάφνης αλάτι, πιπέρι | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα χαράζουμε κατά μήκος, έτσι ώστε η τομή να φτάνει σε βάθος μέχρι τη μέση του κρεμμυδιού.
- Στη συνέχεια, τα ζεματάμε σε αλατισμένο νερό που βράζει για 10-15 λεπτά και τα βγάζουμε να στραγγίξουν.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Αφού κρυώσουν, αρχίζουμε να τα ξεντύνουμε ένα-ένα.
- Σε ένα τηγάνι, τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον κιμά, το σκόρδο, και, αφού ετοιμαστούν, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά.
- Όταν ο κιμάς απορροφήσει όλα τα υγρά του, κατεβάζουμε από τη φωτιά και, αφού κρυώσει, γεμίζουμε με το μείγμα ένα-ένα φύλλο κρεμμυδιού, τόσο ώστε να κλείνει το άνοιγμα (το τυλίγουμε σαν ντολμά), και τα τοποθετούμε κοντά-κοντά κυκλικά, σε ένα φαρδύ πυρίμαχο σκεύος.
- Αφού τελειώσουμε με όλα τα υλικά, περιχύνουμε με το Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία και το βάζουμε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μελώσουν.
|