ΥΛΙΚΑ 500 γρ λαζάνια (1 πακέτο) 1 κιλό χοντροκομμένο μοσχαρίσιο κιμά 600 γρ Ψιλοκομμένες Τομάτες Χωριό 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 καρότο κομμένο σε κυβάκια ½ κλωνάρι σέλερι κομμένο σε κυβάκια 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 φλιτζάνι ελληνικού καφέ λευκό κρασί 2 δαφνόφυλλα 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο 2 αυγά 4 κ.σ. τριμμένη γραβιέρα Χωριό (Γλυκιά ή Ώριμη, ή Χωριό βιολογική Γραβιέρα) 70 ml Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα Αλάτι-πιπέριΥΛΙΚΑ Για τη σάλτσα 200 γρ κρέμα γάλακτος 200 γρ Ψιλοκομμένες Τομάτες Χωριο Αλάτι-πιπέρι-ζάχαρη 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Σε μια ανοιχτή μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο. Μετά από 1 λεπτό, ρίχνουμε το σκόρδο και τον κιμά. Σωτάρουμε για 5 λεπτά και ανακατεύουμε καλά για να μην κολλήσει.
- Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε την τομάτα, 2 ποτήρια νερό και τα δαφνόφυλλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου (να μη στεγνώσει).
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το θυμάρι, τα αυγά, το τυρί και ανακατεύουμε.
- Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 C. Σε ένα ταψί στρώνουμε το 1/3 του πακέτου από τα λαζάνια και τη μισή γέμιση. Ξαναστρώνουμε 1/3 λαζάνια, την υπόλοιπη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα λαζάνια.
- Ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό στην κατσαρόλα που ήταν ο κιμάς, ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε στο ταψί.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 C για 10 λεπτά ακόμη.
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τις ψιλοκομμένες τομάτες, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη και βράζουμε για 3-4 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ και προσθέτουμε το βασιλικό. Περιχύνουμε κάθε κομμάτι.
|