ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ βάζουμε το μαύρο πιπέρι σκόνη, το αλάτι, το Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία και τις γαρίδες και αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά.
- Απλώνουμε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί.
- Βάζουμε τις γαρίδες σε απόσταση μεταξύ τους και ψήνουμε στο γκριλ για 10 λεπτά, στους 200 C.
- Γυρνάμε τις γαρίδες και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά αλ ντέντε σε 4 φλ νερό με 1 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε το νερό που έβρασαν.
- Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα με Χωριό βούτυρο τ. Κερκύρας. Όταν λιώσει, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τον βασιλικό, το μαύρο πιπέρι και το χυμό λεμονιού.
- Ανακατεύουμε και βάζουμε και όσο αλάτι επιθυμούμε.
- Προσθέτουμε 1/2 φλ από το νερό, που έβρασαν τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα και τις γαρίδες και ανακατεύουμε.
- Γαρνίρουμε με παρμεζάνα και σερβίρουμε.
Η συνταγή βρίσκεται δημοσιευμένη και στο site του Δημήτρη Σκαρμούτσου.