ΥΛΙΚΑ 500 γρ. μακαρόνια 1 φυτική κρέμα γάλακτος light 2 κουταλιές της σούπας Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία 200 γρ. μανιτάρια κομμένα (σε κονσέρβα) 2 μέτριες πιπεριές 200 γρ. καλαμπόκι (σε κονσέρβα) 2 ξερά κρεμμύδια 2 σκελίδες σκόρδο 1 κύβο λαχανικών Χωριό Γραβιέρα Ώριμη τριμμένη (προαιρετικά) | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το καλαμπόκι και τα μανιτάρια, τα οποία προηγουμένως έχουμε στραγγίξει και στύψει με το χέρι για να φύγουν τα υγρά τους.
- Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μπολ.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία και τα λαχανικά και τα σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά.
- Μόλις σοταριστούν, ρίχνουμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό και τον κύβο λαχανικών. Συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμη 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε για ακόμη 5 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα.
- Τέλος, ρίχνουμε το μίγμα στα μακαρόνια, τα οποία έχουμε προηγουμένως βράσει σε αλατισμένο νερό για 10 περίπου λεπτά. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε, αν θέλουμε, Ώριμη Γραβιέρα τριμμένη.
|