ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβετε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις αφήνετε σε αλατισμένο νερό να ξεπικρίσουν για 30′. Τις ξεπλένετε και τις στραγγίζετε
- Τρίβετε σε χοντρό τρίφτη του τυριού την Φέτα Χωριό.
- Κόβετε τις ντομάτες σε ροδέλες και τις αφήνετε να στραγγίσουν.
- Τηγανίζετε ελαφρά τις μελιτζάνες (ή τις αλείφετε με Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα και τις ψήνετε στο γκριλ). Τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να φύγει το λάδι.
- Τις τοποθετείτε τη μία δίπλα στην άλλη μέσα σε λαδωμένο ταψί.
- Βάζετε πάνω τους τις ροδέλες του κρεμμυδιού και της ντομάτας.
- Αναμειγνύετε το ντοματόζουμο με το Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα και τη ζάχαρη, περιχύνετε με το μείγμα τις μελιτζάνες και τις ψήνετε στο γκριλ για 15-20′.
- Τις βγάζετε από το φούρνο, τις πασπαλίζετε με την τριμμένη φέτα και τον μαϊντανό και συνεχίζετε το ψήσιμο (για να γκρατιναριστεί το τυρί) για άλλα 15′ περίπου.
Σερβίρετε τις μελιτζάνες ζεστές.