ΥΛΙΚΑ 4 μελιτζάνες 5 σκελίδες σκόρδο ½ φλιτζάνι του καφέ Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία 3 κουταλιές της σούπας κόκκινο Ξίδι Χωριό Ελιές Καλαμών (προαιρετικά) αλάτι, πιπέρι | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι γύρω-γύρω.
- Τις φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 45 λεπτά. Όταν ψηθούν και μαλακώσουν, τις βγάζουμε.
- Με ένα κουτάλι αδειάζουμε την ψίχα τής κάθε μελιτζάνας σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσει η ψίχα και να γίνει ένα μίγμα.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία, το ξίδι, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Συνοδεύεται με ελιές Καλαμών και λίγο λάδι.
|