ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το Χωριό Soft με Bούτυρο Αγελάδος Ανάλατο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να φτιάξουμε μια ωραία κρέμα.
- Ρίχνουμε το γάλα, το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε για 1 λεπτό όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός.
- Ρίχνουμε τον χυλό μέσα στα μήλα και ανακατεύουμε απαλά. Χαράζουμε το μπαστουνάκι της βανίλιας και με τη μύτη του μαχαιριού ξύνουμε τα σποράκια. Τα προσθέτουμε το μίγμα της μηλόπιτας και ανακατεύουμε.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο. Σπάμε τα μισά μπισκότα στη βάση και ρίχνουμε το μίγμα με τα μήλα. Στρώνουμε με ένα κουτάλι την επιφάνεια και σκορπίζουμε τα υπόλοιπα μπισκότα. Ψήνουμε τη μηλόπιτα για 45 λεπτά.
- Ξεφορμάρουμε το γλυκό και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Σερβίρουμε αμέσως.
Μία συνταγή της chef Ντίνας Νικολάου.