ΥΛΙΚΑ 1 κιλό κρέας μοσχάρι 4 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι κίτρινο ½ φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία 7 σκελίδες σκόρδο Χυμό από 2 μέτρια λεμόνια ¼ του κιλού Χωριό Γραβιέρα Ώριμη ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη αλάτι, πιπέρι | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε μερίδες.
- Καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα ψιλοκόβουμε.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία, το κρέας, τα σκόρδα, το αλάτι και το πιπέρι και τα σοτάρουμε όλα μαζί.
- Μετά από λίγο ρίχνουμε αρκετό νερό και το αφήνουμε να συνεχίσει το βράσιμο για περίπου 3 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με τη σάλτσα του.
- Όταν κοντεύει να βράσει ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, τη Χωριό Γραβιέρα Ώριμη σε κομμάτια και τη ρίγανη. Το αφήνουμε να βράσει για ακόμα 2 λεπτά και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε το κρέας σε μια πιατέλα και μέσα στο ζωμό ρίχνουμε 8 φλιτζάνια του τσαγιού νερό. Μόλις βράσει, ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου ανακατεύοντας ελαφρά.
|