ΥΛΙΚΑ 2 μοσχαρίσια φιλέτα (200 γρ το τεμάχιο) – Ζητάμε από τον κρεοπώλη να χτυπήσει τα φιλέτα, ώστε να γίνουν παγιάρ, δηλαδή να γίνουν δύο λεπτές φέτες 2 κ.σ. τριμμένη γραβιέρα Γλυκιά (ή Χωριό βιολογική Γραβιέρα) ή Ώριμη ή Μακράς Ωρίμανσης Χωριό 10 φύλλα ρόκας Αλάτι-πιπέρι Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη ΠοικιλίαΥΛΙΚΑ Υλικά για τον πουρέ 3 μεγάλες πατάτες αποφλοιωμένες και κομμένες σε χοντρούς κύβους 1 κ.γ. pesto βασιλικού 1 κ.σ. Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος Αλάτι-πιπέρι | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Φτιάχνουμε τον πουρέ: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις πατάτες, σκεπάζουμε με κρύο νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Τις σουρώνουμε, τις ξαναρίχνουμε στην ίδια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Με ένα σύρμα ή μπλέντερ χειρός χτυπάμε μέχρι να γίνει πουρές. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Λαδώνουμε και αλαποτιπερώνουμε τα φιλέτα. Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο και ψήνουμε τα φιλέτα για 2-2 ½ λεπτά και από τις δύο πλευρές.
- Τα στρώνουμε σε ένα ξύλο κοπής, πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα, μοιράζουμε από 5 φύλλα ρόκας σε κάθε παγιάρ και το ρολάρουμε. Κόβουμε το καθένα διαγώνια στη μέση.
- Σερβίρουμε σε πιάτα τα παγιάρ μαζί με τον πουρέ.
|