ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 C.
- Ρίχνουμε λίγο αλάτι στα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε για 15 λεπτά. Τα στεγνώνουμε μετά.
- Σε ένα σκεύος που μπαίνει και στο φούρνο, ζεσταίνουμε το Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία σε μέτρια φωτιά.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια για 5-7 λεπτά, μέχρι να είναι μαλακά και ροδισμένα.
- Προσθέτουμε τα περισσότερα φύλλα δυόσμου, κρατώντας μερικά γι’ αργότερα. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε τα αυγά, το αλάτι, το κόκκινο πιπέρι και το μπέικιν πάουντερ.
- Πιέζουμε τις φέτες του τοστ να βγάλουν τα υγρά, τις κόβουμε με το χέρι και τις προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών. Μεταφέρουμε το μείγμα στο σκεύος με τα κολοκυθάκια.
- Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια της ομελέτας να φαίνεται έτοιμη.
- Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε Χωριό φέτα πάνω στην ομελέτα. Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε με τις φέτες λεμονιού και ντομάτας.
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο για την υπέροχη συνταγή.