Πατάτες φούρνου μελωμένες
Αγαπάτε τις πατάτες φούρνου; Στην Πάτρα πιστεύουν πως πορτοκάλι, μουστάρδα, μπούκοβο και Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία τις κάνουν ξεχωριστές! Ορίστε η συνταγή!
508

ΥΛΙΚΑ

8 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα έξι χυμό ενός πορτοκαλιού χυμό ενός λεμονιού 4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα 1/2 φλιτζάνι τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία 2 κουταλάκια του γλυκού μπούκοβο λίγο αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230C και τοποθετούμε μέσα το ταψί για να κάψει καλά.
  2. Καθαρίζουμε και κόβουμε κυδωνάτα τις πατάτες.
  3. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ρίχνουμε μέσα το Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία και τις πατάτες και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Αφού ψηθούν για 10 περίπου λεπτά, ανακατεύουμε σε ένα μπολ τους χυμούς λεμονιού και πορτοκαλιού, τη μουστάρδα, το μπούκοβο, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε τις μισοψημένες πατάτες. Κάθε 15΄ τις ανακατεύουμε.

Συνοδεύουν ιδανικά κρέας, ψάρι και πουλερικά.