ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το μέλι και τη ρίγανη, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνουμε 2 κ.σ. Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε με σύρμα να γίνει το μείγμα παχύρρευστο.
- Προσθέτουμε και το ζωμό, ενώ χτυπάμε και έπειτα την κρέμα γάλακτος, λίγη τη φορά, για να πάρουμε μια λεία κρέμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε.
- Βάζουμε τις φέτες πατάτας στη σάλτσα, μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε το μισό από το μείγμα πατάτα-σάλτσα σε ένα πυρέξ σε επίπεδη στρώση και προσθέτουμε την τριμμένη Χωριό φέτα Ορεινές Περιοχές και μισό μείγμα κρεμμυδιού. Απλώνουμε τις υπόλοιπες πατάτες, το υπόλοιπο μείγμα κρεμμυδιού και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.
- Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα και 30 λεπτά. Τα τελευταία 30 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο για να πάρουν οι πατάτες ωραίο χρώμα.
- Γαρνίρουμε με τραγανό μπέικον, πασπαλίζουμε με Χωριό φέτα Ορεινές Περιοχές και σερβίρουμε.
Μια λαχταριστή συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου.