ΥΛΙΚΑ 1 κιλό χταποδάκι 1 φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί 20 πατάτες μικρές 1 πιπεριά πράσινη 8 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό 2 κουταλιές της σούπας άνηθο 1 φύλλο δάφνης 3 φρέσκα κρεμμυδάκια αλάτι, πιπέριΥΛΙΚΑ Για τη σος 6 κουταλιές της σούπας Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία 3 κουταλιές της σούπας Μηλόξιδο ΤΟΠ 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη πιπέρι | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Ζεσταίνουμε καλά μια αντικολλητική κατσαρόλα και βάζουμε το χταπόδι με λίγο αλάτι χωρίς άλλα υγρά. Το αφήνουμε για 3-4 λεπτά. Περιχύνουμε με το κρασί και λίγο νερό, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 25-30 λεπτά.
- Αφού κρυώσει, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στη μέση. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Με ένα σύρμα, χτυπάμε σε ένα μπολ τα υλικά για τη σος.
- Βάζουμε τις κομμένες σε κύβους πατάτες σε μια σαλατιέρα και προσθέτουμε το χταπόδι ψιλοκομμένο.
- Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τις ελιές Καλαμών ψιλοκομμένες, την πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες, το μαϊντανό και τον άνηθο επίσης ψιλοκομμένα και περιχύνουμε με τη σος. Τέλος, πασπαλίζουμε λίγο πιπέρι.
|