ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές, το Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος, το σκόρδο και τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 3-5 λεπτά να γλυκάνουν.
- Προσθέτουμε τη βότκα και αφήνουμε να πάρει μία βράση για 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου, την ντομάτα και φέρνουμε τη σάλτσα σε βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Όσο σιγομαγειρεύεται η σάλτσα, βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν αλ ντέντε.
- Προσθέτουμε στη σάλτσα μας την κρέμα γάλακτος και μόλις βράσει, την αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα βάζουμε ζεστά στη σάλτσα, μαζί με τα φύλλα βασιλικού ή σπανάκι.
Η συνταγή βρίσκεται και στο site του Δημήτρη Σκαρμούτσου.