ΥΛΙΚΑ 1 ¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/3 φλιτζανιού αλεύρι καλαμποκιού 2 κ.σ. ψημένα φύτρα σίτου 1 κ.σ. μαγειρική σόδα ½ κ.γ. αλάτι 1 ¾ φλιτζανιού γάλα χωρίς λιπαρά ½ φλιτζάνι λιωμένο Χωριό Soft με Bούτυρο Αγελάδος 1 κρόκο αυγού, καλά χτυπημένο 2 ασπράδια αυγών άχνη ζάχαρη | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Προθερμάνετε την ειδική τοστιέρα για βελγικές βάφλες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Αναμειγνύετε το αλεύρι, το αλεύρι καλαμποκιού, τις φύτρες σίτου, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτετε γάλα χωρίς λιπαρά, μισό φλιτζάνι λιωμένο Χωριό Soft με Bούτυρο Αγελάδος και ένα κρόκο αυγού και αναμειγνύετε τα υλικά για να γίνουν ομοιογενές μείγμα.
- Χτυπάτε τα ασπράδια του αυγού σε ένα μικρό μπολ μέχρι να γίνουν ελαφριά μαρέγκα.
- Προσθέτετε την μαρέγκα με απαλές κινήσεις , για να μην φύγει ο αέρας , στο μείγμα μείγμα του αλευριού.
- Ψήνετε το μείγμα της βάφλας σύμφωνα με τις οδηγίες τις ειδικής τοστιέρας ή μέχρι να ροδίσουν. Επαναλαμβάνετε το ίδιο με το υπόλοιπο μείγμα
- Πασπαλίζετε τις βάφλες με ζάχαρη άχνη και τις σερβίρετε ζεστές . Τις συνοδεύετε με φρούτα τις αρεσκείας σας και σιρόπι αν σας αρέσει.
|